Kanoottiretket

Lapissa on runsaasti melontaan sopivia vesiä, joihin kanootit voidaan kuljettaa. Voit valita melontaretkesi reitiksi rauhallisia ja suojaisia järvireittejä tai testata taitosi valkeina kuohuvissa Näätämön tai Ivalojoen koskissa.
Ehkä haluat vain nauttia koskemattoman luonnon rauhasta Vaijoen vuolteissa. Voit valita reittisi kauniiden maisemien, kalastusmahdollisuuksien tai reitin haastavuuden perusteella. Jokaiselle löytyy haaveet toteuttavia vaihtoehtoja. Lentokuljetus lisää vapautta reittisuunnitelman laatimiseen.

Melontareittiä suunnitellessasi voit tukeutua Lapin Lentopalvelun ammattitaitoisen henkilökunnan paikallistuntemukseen. Lentokuljetus antaa sinulle suuremman vapauden päättää, mistä retkesi alkaa tai mihin se päättyy. Myös retkesi turvallisuus lisääntyy sopiessasi Lapin Lentopalvelun kanssa mahdollisista yhteydenpitotavoista ja täydennyslennoista.

Surnujärven pohjoispäästä johtaa komea järvireitti Inarijärven Surnuvuonoon. Surnuvuonosta voi meloa suhteellisen suojaista Inarijärven itärantaa Nellimiin. Pisimmät maataipaleet ovat 200-300 m. Kokonaispituus on n. 70 km. Kokeneelle koskimelojalle tarjoavat Iijärvestä alkavan Näätämön valkokuohuiset, parhaimmillaan 4-luokan kosket taatusti riittävästi haasteita.
Matkan varrella kannattaa pysähtyä kokeilemaan kalaonnea Opukasjärven yläpuolisella perhokalastusalueella tai lohestusta järven alajuoksulla. Kokonaispituus 60 km. Ei aloittelijoille. Sevettijärveltä johtaa rakennettu veneilyreitti Sollomusjoen, Sollomusjärven ja Suolisjärven kautta Inarijärven Suolisvuonoon. Reitti sopii rauhallisille maisemista nauttiville melojille. Loppukesästä reitti voi olla hieman kuiva, mutta mäntyiset kanoottiradat helpottavat kivisten paikkojen ohitusta.
Matkalla voi tukeutua Suolisjärven ja Suolistaipaleen autiotupiin. Pituus n.60 km. Surnujärveltä johtaa luonnonkaunis ja suojaisa järvireitti Inarijärven Surnuvuonoon. Surnuvuonolta voi hyväkuntoinen meloja jatkaa Sevettijärven tien varteen Partakkoon.

Inarijärven asumattomat pohjoisrannat tarjoavat rikkumattoman luonnonrauhan. Pituus n.60 km. Surnujärveltä johtaa luonnonkaunis ja suojaisa järvireitti Inarijärven Surnuvuonoon. Kiireetön meloja kohtaa matkallaan lukuisia kalaisia pikkujärviä, jotka vaativat ainakin muutaman koeheiton. Leiripaikan läytyminen ei tuota tuskaa. Lentokone noutaa vaeltajat Surnuvuonon pohjukasta. Pituus n.40 km.

Kalamiehen ja erämaan rauhasta nauttivan ihannereitti johtaa Vaijoen latvoilta Kuorboaivin katveesta Vaijokea pitkin Iijärveen. Pahoja koskipaikkoja ei liielmälti ole, harjusta sitäkin enemmän. Pituus n.40 km.

Lentokuljetukset alkaen 300e ja KANOOTINKULJETUSLISä 110e - 160e. Huomioi ! KANOOTIN MAKSIMI PITUUS 16 jalkaa, eli 4,8 m. Huom! Kanootti vie hyötykuormasta kaksi kertaa oman painonsa!